Masaj emotional

Masajul emoțional este un concept creat de noi, în cadrul căruia te relaxezi nu doar fizic, ci și emoțional/ mental. Mușchii se detensionează, grijile se alungă. Articulațiile se mobilizează, la fel și încrederea. Sângele se pune în mișcare, te încălzește, la fel și iubirea de sine, pe care vei începe să o simți.

Cum se desfășoară:

Toată experiența durează aproximativ 1 oră și jumătate. Vii, te așezi confortabil pe saltelele de la mansardă și te conectezi cu tine, scriind câteva lucruri. Apoi urmează masajul – full body sau reflexoterapie. La final mai stai puțin și bei dacă vrei un ceai, revii ușor cu picioarele pe pământ 🙂

Despre terapeuți:

Zoe Irina Ellef

“Pregatirea de specialitate in terapia clasica si cea mixta, manualitatea castigata in timp, efortul, dedicarea, se regasesc in fiecare tip de masaj si sunt mereu sustinute de atentia pe care o acord detaliilor – de la fizic la psihic. Astfel, prin abordari terapeutice precise si adaptate fiecarui client, creez un tot unitar trup-minte-emotii, iar efectul este relaxarea totala.

Intr-o scrisoare catre fratele lui, Vincent van Gogh ii spunea ca “what is done in love, is done well“, iar in urma experientei, din interactiunea cu clientii si a feedbackului primit, pot sustine si eu asta. In actul terapeutic, intentiile clare sustinute de intelegere, rabdare, adaptabilitate, fac ca lucrurile sa vina de la sine, iar calatoria catre tine – chiar daca pornita din necunoscut sau din durere – devine usoara, sigura si foarte placuta.

Calatoria mea: acum 3 ani, intr-o luna de aprilie, ma hotarasc sa invat ceva nou si util. Curioasa si determinata, deschid usa salii de curs unde ma intalnesc cu Sergiu Alexandriu, trainer cu 30 de ani de experienta. Invat masajul somatic, reflexogen si drenajul limfatic. Cu recunostiinta ca am avut sansa sa invat cu unul dintre cei mai buni profesori, imi continui calatoria si ajung la Fundatia Varuna unde invat bazele tarapiei manuale mixte, terapie posturala. Alte usi se deschid – usi de spa – la hotel Novotel. Intalnesc oameni-povesti din cateva colturi de lume. Feedbackul lor ma incurajeaza.

Ce fac eu aici? Aplic niste procedee de masaj doar? Pentru ca ma simt poeta, scriu poezii tactile. Sunt un programator, operez in tactil, devirusez stari urate, rescriu baze emotionale. Continui sa invat – masaj cu pietre calde, deep tissue si lomi-lomi. Trece deja un an si 2 luni. Inchid usile Novotelului, multumita cu toata aventura si deschid usa centrului de yumeiho. Invat despre abordarea japoneza a terapiei manuale din alte unghiuri. Unde ma indrept mai departe? Tot la un spa, cel din Grand Hotel Continental – spa cu nume de paradis, unde descarc endorfine. Cine ar fi crezut ca asta o sa fac in Eden? Nici eu acum 3 ani. Insa asa sunt toate calatoriile in necunoscut, te apropie de tine.

Acum te invit in Land of Oz – te voi sustine asadar prin atentia pe care o acord fiecarui detaliu, manualitatea castigata in acesti ani, prin abordari terapeutice precise, pentru a crea impreuna un tot unitar trup-minte-emotii. Vino cu orice bagaj, oricat de greu. Il vom despacheta si vom tria ce e nefolositor. Nu exista preconditii, “trebuie” de bifat, standarde. Vino asa cum esti – e suficient pentru ca tot ce ai nevoie sa devina posibil. Vino asa cum esti – descopera. Te astept sa calatorim impreuna.”